Föreningen Enastående Föräldrar i Göteborg

- Välkommen till gemenskap med andra ensamstående föräldrar!

 

Enastående Föräldrar
Såggatan 53
414 67  GÖTEBORG

Epost: info@enastaendeforaldrar.se

Direktkontakt

Ordförande: ordforande@enastaendeforaldrar.se

Kassör: kassor@enastaendeforaldrar.se

Läger & Aktiviteter

I föreningens regi hjälps vi åt att anordna aktiviteter och läger tillsammans med barnen. Samtidigt får vi avkoppling från vardagen, har roligt tillsammans och utbyter erfarenheter. En möjlighet till att få göra lite av det som normalt inte är förunnat oss och våra barn, då även ekonomin begränsar våra medlemmar.

Vi har ca 4 medlemsmöten per år, med barnvakter, där vi hjälps åt att komma med förslag & forma föreningen - så som vi vill ha den.

Våra aktiviteter presenteras i ca 5 Nyhetsbrev per år och har ca 4 aktiviteter per månad. Som exempel på våra aktiviteter kan nämnas: bowla, gå på teater och bio, bada, klättra, hoppa studsmattor, gokart, åka skidor och skridskor, besök hos Alfons Åberg, båtturer, förkovra oss på guidade turer runt i vår stad mm. På storhelger försöker vi träffas för en matfest och leka/pyssla tillsammans. Deltagaravgifter utgör ca 1/3 av den totala kostnaden.

De flesta av våra läger sker på sommaren. Vi försöker ha ett par veckoläger varje år, nära havet. På våra helg-läger har vi också levt strandliv i Tylösand (inkl. Halmstad äventyrsland) samt varit på Skara sommarland, High Chaparall, Astrid Lindgrens värld, Bondgård, Kolmården mm. De senaste åren har vi lyckats få iväg en grupp till Isaberg, en långhelg under sportlovet, för att få prova på utförsåkning. Lägerutskicket går ut i månadsskiftet feb-mars. För att fördela platserna så rättvist som möjligt, anger man en prioritet för de läger som söks. Reservlistor lottas sedan fram. Anmälan sker i mars och en anmälningsavgift tas ut i april. Slutbetalning görs en månad före lägret. Deltagaravgifter brukar vara ca 1/3 av den totala kostnaden. På våra läger spenderar vi en längre tid tillsammans, då det ofta knyts kontakter till en mer nära och bestående vänskap efteråt. Till glädje och stöd för varandra.

På våra läger och aktiviteter är det inte tillåtet att förtära alkohol.